KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

ROK Espresso Maker teszt, bemutatóRégen vártam ennyire, hogy megérkezzen hozzám egy tesztkészülék (szerelem első látásra), így gyakorlatilag tűkön ülve figyeltem, hogy csöngessen végre a postás. Addig is elkezdtem némi információt begyűjteni a szépségről (drágaszágnak nem nevezném, mivel az előzetes információk szerint nagyjából 50 darab ezredest kell leszurkolni egy példányért), hogy amikor végre kézbe vehetem, már azonnal neki is tudjak kezdeni az ismerkedésnek. Ezer köszönet a Lucky Cap-nek, aki a tesztkészüléket biztosította. Ők addig sem tétlenkedtek, és a Sock’s Caffé-ban május 2.-án összehoztak egy nagysikerű workshopot több mint 50 résztvevővel, akik voltak olyan szerencsések, hogy élőben is kipróbálhatták a ROKit.

bwt szűrőkancsóA BWT asztali szűrőkancsót a többi gyártó szűrőkancsójától a szabadalmaztatott magnézium Mg2+ technológiája különbözteti meg. Nemcsak megszűri a vezetékes vizet, hanem értékes magnéziumot is ad a szűrt vízhez, amely kiemelheti a kávénk és teánk valódi zamatát. Kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalmával igazi élvezetet nyújt.

Rocket R58A legtöbb kétkazános PID szenzoros kávégépben a kazánban lévő víz hőmérséklet mérése során detektált értéket átváltják egy, a főzőfejen kinyerhető forrázó víz hőmérséklet adatra, mely megjelenik a kijelzőn. Ez az információ félrevezető és pontatlan, mivel a kijelzett érték nem a valós forrázó víz hőmérsékletet mutatja, hanem azt, amit a gyártó a felhasználóval láttatni szeretne.

rocket giotto r58 gépbemutató kávégépVásárlás előtt: már a modell 2012-es megjelenésekor beleszerettem az R-58-ba. A vásárlásig eltelt kb 1 évben megnéztem, elolvastam az interneten található, a géppel kapcsolatos összes cikket, bemutatót, videót. Otthoni, amatőr „kávéfanatikusként” az ember arra vágyik, hogy kávé készítése közben minél kevesebb legyen a változó. Ennek nem is lehet jobb alapja, mint egy dupla kazános, PID-es hőmérséklet szabályozóval ellátott gép, amin egyszerre élvezhetjük a stabil hőmérsékletet csapolás közben és az erős, elképesztően száraz gőzt. Aztán egyszer csak jött az infó, hogy nemsokára elérhető lesz a hazai forgalmazónál (Expolygon Kft.) is. Ez volt a pont, ahol eldöntöttem, belevágok.