KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

handpresso wild e.s.e. kávéfőző tesztA Profimat Kft. jóvoltálból lehetőségem nyílt kipróbálni a Handpresso Wild E.S.E podos készülékét, és az őrölt kávéval működő Domepod fantázia névre hallgató változatot, amiről egy következő cikkben osztom meg tapasztalataimat. A szlogen szerint minőségi eszpresszót ihatunk bárhol, hogy ez mennyire igaz, ennek próbálok utánajárni. Elvileg az ötlet zseniális, mivel túl sok lehetőség nem adódik, ha valaki szeretne egy eszpresszót inni, és olyan helyen jár, ahol esélye sincs egy jó kávé elfogyasztására (természetben, kiránduláson, szállodai szobában). A termoszba előre lefőzött kávéról ne is ejtsünk szót, mert az csak végszükség, és életmentő koffeinbevitel céljából jöhet szóba. Ha nem eszpresszóról beszélnénk, akkor a sokazegyben instant kávénak nevezett italpor (brrrrrr....), esetleg egy kotyogó, vagy french press is szóba jöhetne, de ezek egyike sem eszpresszóképes. A Handpressohoz persze szükség van forróvízre. Ezt megoldhatjuk egy szivargyújtóról működő vízforralóval, vagy akár rakhatunk tüzet is, a lényeg, hogy forróvízre lesz szükségünk.

aerolatte tejhabósító termékvonalNem árulok el azzal titkot, hogy milyen sok ember kedveli a kávé valamely tejjel készített formáját, legyen az macchiato, latte macchiato, kapucsínó, ...stb. Mi sem egyszerűbb ennél, ha otthoni kávégépünk rendelkezik gőzölési lehetőséggel, és van némi tejhabosítási gyakorlatunk, máris készíthetjük kedvenc kávéitalunkat. Mi van abban esetben, ha valakinek nincs ilyen kávégépe, vagy van, de nem tud vele tejhabot készíteni, és nem akar gyakorolni vele. Akkor ő csak igyon tejeskávét, és mondjon le azokról a tejes italokról, amelyek elkészítéséhez tejhabra is szükség van?

ascaso steel bar tesztA Steel Bar széria az Ascaso belépőszintű megoldása professzionális vendéglátóipari felhasználásra. A Steel Bar széria rendelhető egy- illetve kétkaros kiszerelésben, belső víztartályos, illetve vízhálózatra köthető kivitelben egyaránt. A készülékben egyesülnek a hagyományos vendéglátóipari kávégépek és a korszerű háztartási kávégépek technikai megoldásai.

lamborghini opera kapszulás kávégépRégebben a hírekben már beszámoltunk a Lamborghini saját kapszulás kávéfőzőjéről az Operáról. A forgalmazónak köszönhetően, már testközelből is ismeretséget köthettünk. A Lamborghini elsősorban irodákba, illetve otthonra szánja az Operát, azoknak, akik szeretik az egyedi és feltűnő megoldásokat. A citromsárga sportkocsikat idéző megjelenés szinte kiabál hogy „nézz meg” és igyál egy kávét.

nescafé dolce gusto kávéfőzőAmikor először megláttam a Nescafé Dolce Gusto-t, az első gondolatom az volt, hogy ez állati viccesen néz ki, olyan akár egy kiskacsa, ráadásul kávét főz, úgyhogy ezt ki kell próbálnom! Ami az ötletes formatervezésen kívül felkeltette még a figyelmemet, az a tény, hogy a készülék tejes italok előállítását ígéri kapszulából. Vajon tej íze van a kapszulás tejnek? Hamarosan kiderül!