KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Az olasz Cellini cég múltja 1946-ra nyúlik vissza, amikor a Pieri család megnyitja a "Columbia" pörkölő céget Livornóban, azzal a céllal, hogy minőségi kávét kínáljon. Elérték, hogy néhány év múlva a Columbia kávé már az egyik legelismertebb volt Toszkánában. 1996-ban a három történelmi márka, a "Columbia", a "Filicori" és az "Ekaf", amelyek az olasz bárszektor ismert szereplői voltak, összefognak, hogy létrehozzák az új " Cellini " márkát. A cég mottója: "A kávé élvezet, nem luxus", és ez tükröződik a Cellini kávékapszulákban is. A kapszulákban tökéletesen ötvöződik a hagyományos olasz pörkölés mestersége a modern technológiával, hogy Nespresso gépeddel is élvezhesd a tökéletes olasz kávé ízét.

Kóstolásra érkezett hozzám 3 doboz Moak Nespresso kompatibilis kávékapszula. A manapság általános 10db-os kiszerelésben. A Moak története 1967-re nyúlik vissza, amikor is Giovanni Spadola létrehozott egy kis pörkölő üzemet Szicíliában, amely töretlenül fejlődött az évek folyamán, és ma már a világ legtöbb piacán megtalálható, beleértve az Egyesült Államokat, Ázsiát és még sorolhatnám.

Korábban a Kávékorzó Magazinban már teszteltünk a Cafés Cornellatól szemes kávét, most viszont megérkezett a Nespresso kompatibilis kávékapszula választéka. Bárhogy is nézzük a Nespresso megoldása annyira népszerű, és olyan sok gép van belőle forgalomban, hogy szinte egyeduralkodó lett. Köszönhető ez persze annak is, hogy lejárt a szabadalom és boldog-boldogtalan elkezdte hozzá gyártani az utángyártott kapszulákat, több-kevesebb sikerrel.