KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A turisták napja - nemcsak a Balatonnál - általában úgy kezdődik, hogy a szállodában jól megreggeliznek, aztán mennek felfedezni a világot, vagy ha van rá lehetőség, megrohamozzák a vízpartot. Enni persze napközben is kell, ezért vendéglátóhelyek miriádjai várják őket. A Balaton partján sokáig a hagyományos strandételeken és a magyar konyha megszokott fogásain kívül (ein Gulasch, bitte) nem nagyon volt mivel csillapítani az éhségüket a vakációzó tömegeknek, de ez az elmúlt tíz évben változóban van. Ahogyan a fővárosban, úgy vidéken is fejlődésnek indult a gasztronómia, ami nemcsak az éttermek kínálatán látszik meg, sorra jelennek meg a cukrászdák és a pékségek, amik elszakadnak a biztos, nosztalgikus és nem feltétlenül minőségi vonaltól, és ugyan sokak számára tájidegennek tűnhet, de megjelentek az újhullámos kávézók.

Az utóbbi időkben egyre több újhullámos kávézó bukkant föl a fővárosban, új szintre emelve a kávézás fogalmát. Ezt az irányt megspékelve, még nagyobb profizmussal, szakmai tudással és magas minőségű szemlélettel nyitotta meg cirka egy éve Bikki Tomi és Bolla Dávid az első Pozsonyi úti Double Shot üzletük után a Double Shot Partizán kávézójukat Budapesten a Veres Pálné utcában.

Esős májusi szombat. Hirtelen ötlettől vezérelve bevetjük magunkat a belvárosba és meglátogatunk négy kávézót.A IX. kerületi Lónyai utcában a Tényleg kávézóban kezdünk. Letisztult formák, Dalla Corte 2 karos EVO kávégép. Niki a barista nagyon kedvesen fogad és meséli el, hogy éppen milyen kávék vannak az őrlőben.