KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Az ötödik óra volt, az utolsó előtti óránk a Best Mixernél, és egyben úgy az utolsó óra, hogy ezen még valami újat fogunk tanulni. Most tejkrémes italokat készítettünk el, pontosabban cortadot, flat white-ot és végül cafè lattét. Orsi ma is tökéletesen elkészítette nekünk ezeket az italokat, továbbá azt is elmondta, hogy a kemény tejhab után ez egy kicsit lehet nehezebben fog menni. Nincs mit tagadni igaza is lett. Most is megkaptuk az instrukciókat, hogyan kell pontosan jó tejkrémet készíteni. Nem sokban különbözik, de a végeredménynek teljesen másnak kell lennie, úgy ahogy a neve is mondja krémesnek, könnyűnek. Minden ugyanaz a legelején, a kiöntőbe a csücsök aljáig öntjük a tejet, először kiengedjük a gőzt, beletesszük a csövet a bal felső negyedbe és párhuzamosan tartjuk a pulttal, megnyitjuk a gőzcsapot, és elkezdjük gőzölni a tejet mindaddig míg a kezünknek kellemetlen nem lesz a hő, a különbség abban rejlik, hogy nem kell lentebb engednünk a kiöntőt, hanem végig ott tartjuk és talán egy kicsit többet elegyítjük a tejet.

A mai óra eléggé izgalmasnak ígérkezett, csakúgy, mint ahogy ez eddigiek is. Ezen az órán már teljes mértékig a tejhabosításé volt a főszerep. A szokásos drill, megérkezünk, egy kis beszélgetés a többiekkel. A feladat vastag tejhab készítés volt. Orsi megmutatta, hogy mik lesznek ezek a tejes italok: espresso macchiato, cappuccino, és latte macchiato. Ismételten csodákat alkotott nekünk.

Szinte már a szokásos érzésekkel indultam el ma is a tanfolyam harmadik órájára, tele izgalommal. Mi újat fogok ma tanulni, hiszen tudtam, hogy a mai óra már teljesen a gyakorlatról fog szólni.
A megszokott megérkezés Budapestre, továbbá néhány kihívás sikeres leküzdésével, mert ugyebár mindig van valami (jelen esetben a tömegközlekedés, és tüntetések), de sikeresen megérkeztem. A jó kis csapat lassan összeállt, beszélgettünk kicsit, aztán bele is csaptunk a közepébe.

1. oldal / 2