KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávénövény a természet ajándéka. Fejlődése a sárból indul és sokszor éveknek is el kell tellnie ahhoz, hogy egy magonc cserjévé fejlődjön és termőre forduljon. Segíti a számára megfelelő talaj és klíma, a szakértő kezek gondozása és védelme a természetes ellenségeivel szemben. Termése tökéletes és egyedi, annak beérése pillanatában. Hosszú útja során betakarításon, feldolgozáson, szárításon, érlelésen, szállításon, pörkölésen és elkészítésen megy keresztül. Ez a kávé lánc, melynek szemei olyan szereplők kezében vannak, akik a legnagyobb tisztelettel vannak a növény iránt és egymásra. Országokat átívelő folyamat ez, melynek lényege hogy a kávé az eredeti tökéletességéből a legtöbbet megtartsa. A BLCKEST Coffee Roastersnél büszkék vagyunk a növényre amivel dolgozhatunk, és akikkel dolgozhatunk, hogy mindig friss és minőségi ital kerüljön a csészébe. Guatemala nagyon széles ízvilágú kávékat ad. A Bourbon, Caturra, Catuai és Typica arabica kávék más pörkölést igényelnek. Sokszor a kolumbiai, brazil, vagy hondurasi fajtákhoz hasonló kakaóssággal, sokszor pedig kenyai és etióp kávékhoz hasonló frissességgel rendelkeznek. Új kávénk egy hosszú keresés eredménye - tudtuk meg a forgalmazótól.

Mexico SHG Organic Arabica + Uganda Robusta blend. A Selection egy kis kiszerelésű kézműves kávé, ami egy érdekes átmenet ízjegyeit tekintve a klasszikus olasz blendek és az utóbbi években felkapott világosabb pörkölésű kávék között. Mérsékelt savtartalmú kávé, enyhén bársonyos lecsengéssel. A mogyoró és zöld alma friss íze a csokoládé és aszalt gyömölcsök édességével - tudtuk meg a forgalmazótól.

A dél-olaszországi székhelyű márka a megalakulása óta mindig a minőség folyamatos keresésére irányult, kezdve Dél-Amerika, Közép- és Karib-Amerika, Afrika és Ázsia főbb termelő országaiból a legjobb Arabica és Robusta kávék kiválasztásával. A Caffé Domenico Gioia Srl az elsők között volt Dél-Olaszországban, amely papírhüvelyeket gyártott, 1998-ban pedig egyik alapító tagja lett az ESE Konzorciumnak, segítségükkel születhetett meg az E.S.E. szabvány, a kávépárnás rendszer. A Gioia Classic elképesztő illatának és karakteres ízvilágának köszönhetően 2020-ban elnyerte a Superior Taste Award díjat, mely garantálja a minőségi kávéélményt. Az 60% Arabica és 40% Robusta kávé keveréke egy Nápolyi espesso élményét hozza otthonunkba. A népszerű Caffé Gioia márka egyet jelent a megbízható minőséggel és a kávéfogyasztás élmény-jellegénél történő megfogásával. Legyen szó a reggeli gőzölgő feketéről, a délutáni cappuccino fogyasztásáról, vagy egy kifejezetten felpörgető ristretto elfogyasztásáról, a márka Classic kávéja kiválóan megállja a helyét. A kávékeverék elérhető; szemes kávé, őrölt kávé, kávépárna, és kávékapszula kivitelben is, legyen az Nespresso kompatibilis kapszula, Dolce Gusto kompatibilis kapszula, vagy Lavazza Espresso Point kompatibilis kapszula - tudtuk meg a forgalmazótól.

A One Eleven nem csupán egy specialty kávépörkölő, hanem egy egyedi koncepció, kreatív tudással és őszinte szakmai hitvallással ötvözve. Hisszük, hogy erősségünk az ízekkel és emberekkel való kapcsolatunkban rejlik, ami a legjobb kombináció a tökéletes kávé megalkotásához. Essential kávé kategóriába sorolt specialty tételeinket, azoknak ajánljuk, akik szeretik a kiegyensúlyozott, tradícionális ízvilágú kávékat. Specialty kávéink alapanyagai csak olyan helyről érkeznek hozzánk, ahol a farmerek a minőségorientált értékteremtés hívei, és a fenntartható gazdálkodás elve szerves része a kávéfarm életének és munkásságának. Minden általunk pörkölt kávé esetében törekszünk a tökéletes fajtára és feldolgozásra jellemző íz és aroma kiemelésére, melyet hosszas szakmai profilozás és tesztelés által érünk el. A Kínában előállított kávé nagy része a nyugat-kínai Yunnan tartományból származik. A kulcsszereplők a helyi kis- és közepes méretű farmerek, akiket a Pu’er Dry Mill tapasztalt csapata támogat. A szakértők elkötelezettek amellett, hogy a farmerek a magas minőségű kávét termesszenek, cserébe fair trade szellemét szem előtt tartva, a farmerek érdekeit képviselik a piacon.Kínában úgy tartják, hogy KongQue, azaz páva szerencsét hoz azoknak a családoknak, akiknek a földjén fészkel. Ez a tétel Yunnan régióból érkezett, ami egy viszonylag új terület a specialty kávék termesztésére, hihetetlen lehetőségekkel. A legtöbb ember – még a kávészakértők is – nem találkozott még yunnani kávéval, így örömünkre szolgál, hogy valami egészen újat mutathatunk be vásárlóinknak - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Maran kávémárkával legfőbb küldetésünk, hogy a hazai kávékultúrát magasabb szintre emeljük a vendéglátóiparban és az otthoni konyhákban egyaránt, ezért tevékenységünk sokrétű. Kizárólag a legjobb minőségű specialty kávékat és a legkiválóbb kávékészítő eszközöket forgalmazzuk mind professzionális, mind otthoni felhasználásra. A kiváló alapanyagok és eszközök mellett azonban megfelelő tudásra is szükség van ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki minden csészéből, ezért kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy tudásunk átadásával edukáljuk vásárlóinkat és partnereinket. A kávézók és éttermek mellett az otthoni fogyasztóink elégedettségére és támogatására is különösen nagy hangsúlyt fektetünk, ezért hoztuk létre a Maran Coffee Club zárt Facebook csoportot, valamint a sokféle témát feldolgozó edukációs anyagainkat, aminek segítségével vásárlóink megtanulhatják, hogyan érjenek el kávézói minőséget otthon is a megfelelő eszközökkel, kávéval és tudással. 2019-ben nyitottuk meg kávézónkat, ahol személyesen hozzuk testközelbe mindenkinek a specialty kávék kultúráját és izgalmas világát, amit különleges brunch kínálattal, süteményekkel és szezonálisan változó étlappal egészítettünk ki, hogy teljes körű, maximális kulináris élményt nyújthassunk vendégeinknek. A Santa Ana egy komplex, haladóbb kávé, különleges, az anaerob fermentált kávékra jellemző ízvilággal. A hosszan tartó anaerob erjesztés rendkívül intenzív csészeprofilt eredményez, amely boros, lédús és virágos. A csészében élénk málnalekvár, trópusi édességek és hosszan tartó étcsokoládés lecsengés várható. Mintha egy 80-90%-os kakaótartalmú, liofilizált málnás étcsokoládét szopogatna az ember. Az anaerob száraz feldolgozás: a szedés és a szeparálás után a kávét megmossák, majd 96 órán keresztül lezárt hordókban erjesztik. Ezt követően a szárító ládába kerül, ahol 35-40 Celsius-fokos hőmérsékleten 20 napon keresztül szárítják. Ha néhol megcsillan az olaj a kávén, vagy kinézetre sötétebbnek tűnnek bizonyos szemek, azaz anaerob feldolgozás miatt van, mivel a fermentálás alaposan megváltoztatja a kávé sejtszerkezetét és a szemek kémiáját. A kávé a first crack végén van kiengedve, az utolsó szemek még a hűtőrostélyon crackelnek - tudtuk meg a forgalmazótól.