KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

magico espresso 100% arabica kávétesztRendszeres olvasóink tudják, hogy nem csak a prémiumkategóriás kávékat teszteljük, hanem ha beleszaladunk egy-egy érdekesnek ígérkező tételbe valamelyik üzletben, nyomban lecsapunk rá, és tesztcsapatunk vallatóra fogja. Így történt ez a jelen tesztben szereplő Magico Espresso 100% Arabica kávéval is, melyet SiD fedezett fel, egy Penny marketben történő vásárlása folyamán. A kávé meglehetősen olcsónak számított, mivel kilónként nagyjából 1600 forintot kértek érte. Ez egy valóban 100% Arabica blendért meglehetősen jutányos összeg, de azért tesztünkből nyomban kiderül, hogy valami oknál fogva egy kis robuszta is keveredett bele. Ettől függetlenül égtünk a kíváncsiságtól, hogy megtudjuk mit lehet kapni mondjuk egy Omnia árának kétharmadáért. Nos lássuk mire jutottunk!

buscaglione soalto kávétesztStefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione Soalto különleges Puerto Rico-i, Brazil és guatemalai arabikák egyvelege egy kis ázsiai és közép-amerikai robusztával keverve adja a testes kávé zamatot és visszatérő gyümölcsös utóízt. Azonnal kiderül, hogy mit sikerült előcsalogatnunk ebből a kávékeverékből.

buscaglione oro kávé tesztStefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione Oro a legjobb kolumbiai, brazil és mexikói arabikák egyvelege egy kis indiai és afrikai robusztával keverve adja az édes és delikát krémes eszpresszó ízt, mondja a forgalmazó.

bellarom coffee espresso kávétesztA Kávékorzó tesztcsapata sosem fér a bőrébe, és folyamatosan kutatja, és kóstolja az eddig ismeretlen kávékeverékeket. Az egyik tesztelő kapott ajándékba egy ausztriában a Lidl-ben forgalmazott Bellarom Espresso keveréket, amit felajánlott "közértes" kávétesztünk folytatásaként. Ezt a szemes kiszerelésű változatot itthon nem forgalmazzák (sógorknál érdemes keresni) , de őrölt, 200g-os fémdobozos kiszerelésben viszont a hazai Lidl üzleteiben is be lehet futni nagyjából 300 Ft körüli áron. A kávékeveréket 100% arabicának tűntetik fel, de szerintünk ez nem fedi a valóságot, mivel sikerült jópár robuszta szemet is felfedeznünk a kávébabok között. Aki nyomonkövette eddigi "közértes kávé" tesztjeinket, láthatta, hogy nem túl rózsás volt eddig a helyzet. Kíváncsian, és kissé félve vártuk hát a Bellarom tesztjét.

molinari espresso kávétesztA Molinari Oro után, most a Molinari Espresso kerül a kóstolós csészékbe. A Molinari kifejezetten eszpresszóhoz készített keveréke, magasabb robuszta aránnyal, amely jelen esetben 20% (80%A/20%R). Ezüstös, szelepes csomagolása is sugallja ezt az eszpresszós érzetet. Árban nagyon közel van a nagytestvérhez, az Oro-hoz. A Molinari Espresso is kapható 500g-os kiszerelésben is (természetesen a nagyobbak is elérhetőek), ami otthoni felhasználás esetén célszerűbb választás, hacsak nem az összes szomszéd nálunk kávézik. Nézzük, hogy tesztcsapatunk milyenre értékelte a Molinari keverékét.