- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Pascucci 100% Arabica - újratöltve
A pécsi Magda Kft. 2007 óta a Pascucci kávé kizárólagos magyarországi forgalmazója. Az elmúlt években a minőségnek és a márkaépítésnek köszönhetően számos szakmai és fogyasztói díjat sikerült megszerezniük. A mai kávétrendeknek köszönhetően egyre inkább nyitnak a fogyasztók a gyümölcsösebb arabica kávék irányába, így a tesztünk főszereplője a Pascucci 100% arabica. A Pascucci 100% arabica blend 4 féle single origin kávéból álló keverék. A blend összeállítása során analizálták a rendelkezésre álló kávék aromáját, ízvilágát, s csak a különleges minőségűekből válogattak, amelyek a következők. Indiai természetes arabica: Kerala államban, a határnál, Mysoréval határos hegyvidéken terem ez az indiai kávé, amely szárított gyümölcs, édes mogyoró és makadámdió, valamint a csokoládé aromáját kölcsönzi a kávénak. A bogyók természetes feldolgozása adja a jellegzetes, karakteres, pirított magvas ízjegyeket. Mosott salvadori arabica: ez a kávé egy nagyon kicsi termőterületről származik, Salvador keleti részéről. A frissessége és gyümölcsössége a csésze tartalmát déligyümölcs, fehér virág és érésben lévő gyümölcs jelleggel gazdagítják. Columbiai light supremo: Magdalena partjának középső területeiről származik, és simogató lágysága, lágy ízvilága miatt light-nak definiálják. Bársonyossága és testessége erőteljes édes ízt kölcsönöz az elkészült eszpresszónak, háttérben érett gyümölcsös beütéssel. Costa Rica-i arabica: az Irazu vulkán lábánál található termőterületeken terem ez a rendkívül aromagazdag kávé. Friss és virágos, savtartalma magas, de nem tolakodóan, a kávét rendkívül markáns, nagyon érett gyümölcs ízzel gazdagítja - tudtuk meg a forgalmazótól.