- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Kapucziner Tanzania Joseph Kayenge kávékóstoló
A Tanzania Joseph Kayenge Specialty egy igazi ritkaság a Kapucziner kínálatában. Arabica kávékülönlegesség, mely Joseph Kayenge gazda 2 hektáros farmján terem Dél-Tanzániai Mbeya megyében. A farm 1881 méterrel a tengerszint felett fekszik vulkanikus talajon. A 100% Bourbon N39-es Arabica kávécseresznyéket augusztus és november között szüretelik. A helyi kisgazdaságokban mindenütt, így ezen a farmon is kézzel szedik az érett cseresznyéket. Így csupán mindig az érett szemeket szedik le, többször visszatérve a szüreti időszakban A termést mosott eljárással dolgozzák fel, majd afrikai szárítóállványokon rendszeresen forgatják, és a napon szárítják 6-15 napig. Feldolgozás után a kisgazdaságok termését a helyi szövetség közös üzemébe szállítják, ahol tovább válogatják, hogy csak a legtökéletesebb szemek kerüljenek a zsákokba - tudtuk meg a forgalmazótól.