KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

OEM La Marzocco filterAz Expolygon Kft. jóvoltából lehetőségem adódott, hogy kipróbáljak pár egycsészés szűrőt. Én régóta egy után gyártott (OEM) La Marzocco szűrőt használok nagy megelégedéssel, melyhez a tökéletes eredmény érdekében szükség van egy szűrőmagasítóra és egy 41mm-es tömörítőre, hogy csupán a középső részére lehessen tömöríteni a kávét.

podstar karbantartás és tisztításAz alábbiakban egy PODSTAR készülék egyszerű tisztítását szeretném bemutatni. A gépet használtan vásároltam. A postai doboz kibontása után nagy kíváncsisággal állítottam üzembe a készüléket. Feltöltés vízzel, melegítés, majd POD nélküli csapolás. Az eredmény lehangoló volt. Opálos, kellemetlen ízű víz folyt ki a gépből, majd amikor a víz leülepedett a csésze aljára fekete apró ”részecskék” ültek ki. Alaposabb vizsgálat során jöttem rá, hogy a POD feletti felső szűrő is dugult lehet, mivel a szűrő kb. 150 db lyuka helyett kb. 10-ből spriccelt erősen a víz.

Iberital Challenge kávédaráló halkításHazánkban a háztartásokban viszonylag széles körben használatosak az Iberital őrlők különféle változatai. A helyi Frei Café négy esztendeje több példányt is folyamatosan használ a különféle kávékhoz üzemszerűen, bármiféle hiba nélkül. Vagyis a konstrukció bevált, jó ár-érték arányú, magas használati értékű eszköz az otthoni igényes kávékészítéshez.

iberital challenge kávédarálóAz Iberital Challenge talán a legtöbbet választott, belépőszintű eszpresszó képes daráló. A kedvező ára mellett kompromisszumként meg kellett barátkozni a fokozatmentes, de kijelző nélküli örlés-finomság beállítással. Aki egy időszak alatt több féle kávét is fogyaszt, vagy lépést szeretne tartani a kávéöregedéssel, az folyamatos finomhangolást kell végezzen a darálón. Kijelzés nélkül ez csak komoly rutinnal megy, de kezdőknek hasznos segítség lehet egy kijelző, hogy tudjuk, hogy éppen hol is tartunk a tekergetésben.

1. oldal / 2