KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

eureka mignon kávédaráló bemutatóA „milyen kávégépet vegyek” mellett a „melyik darálót válasszam” a leggyakoribb kérdés a különböző kávés fórumokon. Érthető is, hiszen alapigazság, hogy egy minőségi őrlő a kávékészítés meghatározó tényezője. Az évek során megismert, deklaráltan otthoni felhasználásra szánt darálókat (Ascaso I-Mini2, Bezzera BB005, Iberital Challenge, Mahlkönig Vario, Mazzer Mini, Nemox Lux, stb) kívülről fújják a kávéfüggő júzerek. A sorból azonban – legalábbis nekem – nagyon hiányzott egy szemrevaló darab, az Eureka Mignon Istantaneo.

nuova simonelli grinta kávédarálóEzúttal is a 100 Ezer Forint alatti kategóriában mutatunk be egy újabb őrlőt, mely ideális választás lehet otthoni, irodai, titkársági őrlőnek. A Grinta 3 színben kapható: piros, ezüst és fekete. Nálunk az utóbbi, a fekete színben pompázó darab, egy AMMT jelzésű modell járt (AMMT azaz időzítős – erről később bővebben). A végfelhasználói ára 80 ezer forint körül van, és mivel on demand darálóról beszélünk, karbaőrlős.

graef CM 90 kávédaráló bemutatóMindig is előkelő helyen álló téma, de most Karácsony előtt különösen aktuális és sokszor vetődik fel a kérdés a fórumokon: mely őrlők azok, amelyek az 50 ezer forint alatti kategóriában otthoni vagy esetleg titkársági (kis irodai) használatra ajánlottak? Egy kedves fórumtárs jóvoltából jutott el hozzám a GRAEF CM90 kávédaráló, mely az e-bolt-ról bruttó 41.485 forintért vásárolható, és a forgalmazója a Dunartis Kft. A tengerentúlon a készülék Sunbeam márkanéven fut.

clatronic ms3326 tejhabosító készülékKaptam egy felkérést azzal kapcsolatban, hogy lenne-e kedvem kipróbálni a Clatronic tejhabosító készülékét, amivel állítólag nagyon egyszerűen lehet jó minőségű tejhabot készíteni. Miután kevésbé hiszek az "állítólagos" kijelentésekben, és kíváncsiságomnak sem tudtam ellenállni, így hamarosan meg is érkezett a készülék.