A kávé története rejtélyes, messzi időkbe nyúlik vissza. Ennek a serkentő, jellegzetes ízű meleg, valamint hideg italnak már világnapja is van. Ünneplése azonban manapság egyre kevésbé korlátozódik egy napra. A bolygó egyik vezető barista kávéfőző gyártója, a Sage most elkalauzolja a kávérajongókat a kávé eredetének világába.
Budapest belvárosának macskaköves utcáin, a Duna-parti sétányokon vagy épp egy rejtett belsőudvarban bukkanhatunk olyan hangulatos kávézó budapesti gyöngyszemekre, ahol nemcsak az illatok, hanem a látvány és az ízek is lenyűgöznek.
A világ egyik vezető barista kávégépgyártója, a Sage szakmai napon rántotta le a leplet újdonságairól. A márka a közeledő Kávé Világnapja alkalmából időzítette erre az időszakra a vadonatúj kávéfőzők bemutatását. „Szeptember 29-én minden a kávé körül forog, de nem túlzás azt állítani, hogy számunkra már az azt megelőző hetek is a kávékészítés iránt érzett szenvedély jegyében telnek” – emelte ki Fazekas Imre, a Sage termékmenedzsere.
Ahogy belefordulunk az őszbe, szeretnénk megköszönni nektek, hogy már 33 éve velünk tartotok. Nagyon sokan jeleztétek vissza, hogy frissen pörkölt kávéink ár-érték arányban valódi értéket képviselnek, ez óriási megerősítés számunkra. Továbbra is ugyanazzal a gondossággal válogatunk és pörkölünk, hogy minden csészében ott legyen a minőség, tisztességes áron.
A világos pörkölésű espresso megosztó, egyesek szerint szentségtörés … mégis finom. Matthew Korfhage írásából megtudhatod, hogy hogyan élvezheted anélkül, hogy összerándulna a szád. Volt idő, azokban az elfeledett években, amelyeket úgy hívtak: „a ’90-es évek vége”, amikor az espresso csakis sötét pörkölést jelentett. És az „espresso roast” egyet jelentett az olajos-sötét kávébabbal. Legalábbis ezt írják még ma is a Starbucks-os zacskókra.