KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Az elmúlt napokban a kávéval kapcsolatos hírek a világsajtó érdeklődésének középpontjába kerültek. Naponta vezető cikként kerültek a legnevesebb újságok, magazinok első oldalára a szárazság okozta pusztulás, a brazíliai fagyhullám okozta termés kiesés és az emiatt fenyegető drasztikus áremelés. Ebben az időszakban, hogy pozitív hírrel is szolgáljunk, működésünk közel 30 éve alatt soha nem sikerült ennyi kiváló alapanyaggal feltölteni raktárunkat. Igaz, valóban emelkedtek a beszerzési árak, de viszont a beérkezett alapanyagok minősége, mind a laboratóriumunkban mért paraméterek, mind a kóstolások alapján kiválónak bizonyulnak, így továbbra is nagy lelkesedéssel bátorítunk arra benneteket, hogy kóstoljátok meg az új specialitásainkat, valamint közvetlen farmi beszerzésünkből az El Salvador Santa Cristina farm 2021 szüretelésű kávéjait.

Kedves Kávérajongók! Gyermekkoromban nagyszüleimtől mindig hallottam, hogy a májusi eső aranyat ér. Amióta kávéval foglalkozom a május aranya kifejezés viszont egy új dologgal is kiegészült, hiszen ebben a hónapban érkeznek a friss szüretelésű kávék. Ez az időszak a pörkölők számára mindig izgalmas. Hisz ilyenkorra dől el hogy a farmokon több mint egy éves rendkívüli odafigyelést, szaktudást igénylő munka milyen eredményt mutat. A pörkölőknél pedig talán a legfontosabb és legnehezebb tevékenység a kávébeszerzés munkája ilyenkor kerül értékelésre. Tartsatok velünk ebben az izgalmas időszakban és fedezzétek fel velünk újdonságainkat Afrikából, Kenyából, Etiópiából, Mexikóból és Panamából. Szintén újdonság egy microlot minősítésű honey feldolgozású robusta kávé Indiából. Jó néhány tételünk pedig még úton van, így lesz júniusra is meglepetésünk.

Az EspressoShop.hu-n újra kapható otthoni használatra is a világ első adagos kávé megoldásához, az E.S.E. (Easy Serving Espresso) pod-hoz elegáns, kis méretű kávégép, amit kétféle csomagban, 288 vagy 432 adag illy kávéval együtt még jutányosabban kínálunk. A szemes, darált és kapszulás kávék mellett egyre többen fedezik fel újra ezt a fenntarthatóbb kávézási megoldást.