KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Egy remek minőségű presszókávé elkészítésének egyik alapvető követelménye a frissen őrölt kávé. Természetesen, ha rendelkezünk egy darálós automata kávéfőzővel, a kávékészítés egész folyamatát a gép elvégzi helyettünk. Eszpresszót azonban több százezer forintos kávégép nélkül is készíthetünk, de ez kávédaráló nélkül nem nagyon lehetséges. Nézzük, milyen tényezők alapján válasszuk ki az ideális modellt.

20 % kedvezményt adunk a kávé nemzetközi ünnepén az EspressoShop.hu-n ha legalább 10ezer Ft értékben vásárol. A kedvezmény érvényesítéséhez írja be a KÁVÉNAPJA2022 kuponkódot a pénztárban! Ha már Espresso Klub tag törzsvásárlónk akkor a KÁVÉNAPJA-ESPRESSOKLUB kuponkódot használja belépés után! A 20 % kedvezményt szeptember 29-től október 2-án éjfélig minden raktáron levő, és nem akciós/kedvezményes csomagos termékünkre megadjuk, az illy kávé mellé a kapszulás, POD-os, szemes kávégépekre, Dammann teákra, csészékre, kiegészítőkre is. És hogy miért éri meg az EspressoShop.hu-n vásárolni a Kávé Világnapja akción kívül is?

Ha hozzánk hasonlóan te sem tudnál elképzelni egy reggelt kávé nélkül, és úgy gondolod, hogy nincs is jobb egy csésze forró feketénél, akkor tekints át az alábbi gyűjteményt. Olyan érdekességeket válogattunk, amelyeket minden kávéimádónak tudnia érdemes. Bár a kávét először Etiópiában fedezték fel 850 körül, csak 1100-ban vált népszerű itallá. Jemen kikötővárosa, Mokka hozzájárult ehhez. Innen exportálták tengeri úton a sajátos csokoládé ízű mokkát Indiába, Jávára, majd 1515-től Európába is. 160 évvel később Angliában több mint 3000 kávézó működött.