KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávé az egyik legnépszerűbb italnak számít. Nem véletlen tehát, hogy annyiféle fajta és ízesítés létezik. Viszont a kávénak van egy kevésbé pozitív tulajdonsága, ami az érzékeny gyomrúaknak nem túl kedvező – ez pedig a savasság. A kávékban található savak zöme annak zamatát adja főleg, tehát alapvetően nem ellenség, sőt a kávéimádók jó barátja. Viszont sokan az érzékeny gyomruk miatt csak nagyon vizezve, tejezve merik emiatt inni. Csakhogy ettől teljesen elvész a kávé élvezeti értéke. Mit tegyünk, ha túl érzékeny a gyomrunk a kávé savasságára?

Hat év szünet után, június közepén, a régi helyszínen, a budapesti Városligetben visszatér az első magyarországi kézműves sörfesztivál, a hazai sörforradalom meghatározó rendezvénye, a Főzdefeszt. A fesztiválhoz kávés partnerként az illy is csatlakozik, így a finom sörök, és a melléjük dukáló streetfood mellett jó kávé is lesz!

"Kávé nélkül lehet élni, de nem érdemes", mondja a régi mondás. Nekünk ilyenkor rögtön felmerül a gondolat, hogy vajon milyen kávé nélkül? A mi korosztályunk még szerencsére megérhette, hogy nagyon sok fajta, különböző származási helyű, különböző feldolgozású és pörkölésű kávéból válogathatunk és ezt érdemes kihasználni.