KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

illy koffeinmentes podos kávétesztAz illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás, és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A kávékeverék különböző földrajzi területekről  származó de kizárólag arabica kávéfajtákból kerül összeállításra.  A legjobb minőségű nyerskávék kiválasztása után a leszüretelt  és gondosan tisztított  zöldkávét nagyteljesítményű gépek válogatják át szemenként, kiszűrve az éretlen, vagy más  okból nem tökéletes szemeket.  A válogatást követően a kávét pörkölik, majd  levegő segítségével hűtik le, korlátozva ezzel a kávé nedvességtartalmát. A friss pörkölt kávét az illy cég saját szabadalma szerint  túlnyomáson, a levegő oxigénjének kizárásával csomagolják, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét. A túlnyomásos csomagolás lehetővé teszi, hogy a pörkölést követően  a kémiailag rendkívül instabil  aroma anyagok nem távoznak a felszabaduló gázokkal, mint más csomagolási technológiáknál, hanem  a felhasználáskor  megjelennek a csészében. Az illy összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. A koffeinmentes változat egyenként csomagolt kiszerelésben érkezett. Kíváncsian vártuk, hogy hogyan szerepel a sok kiváló koffeinmentes kávé között az illy podos terméke.

molinari kenia arabica aa podos kávétesztA Molinari Gourmet sorozatának, mely termőhely szerinti kávékat kínál a különgességekre vágyóknak, utolsó tagja a Kenia Arabica AA. Sokan az itt termett kávékat tartják az egyik legjobbnak, mivel a kenyai kávéban minden együtt van, amit egy jó kávétól elvárhatunk: telt aromák, tökéletes egyensúly a savasság és testesség arányában, gyümölcsösség. Kenyában 1500-2100 méteres tengerszint feletti magasságon folyik a kávétermesztés, melyet évente kétszer szüretelnek. Többnyire kistermelők kezében találhatóak az ültetvények. A legjobb minőségi kategóriák a következőek: PB (peaberry), majd csökkenő sorrendben az AA PLus-Plus, AA Plus, AA, AB és így tovább.A legkeresettebb az AA minőségi besorolású kávé, melyből a Molinari podja is készült - ezt minden valamit magára adó kávékereskedőnek tartania kell. Az itt termett kávék illatosak, gyümölcsös, telt aromákkal rendelkeznek tökéletes harmóniával. Próbáljuk hát ki a világ egyik legkifinomultabbnak kikiáltott kávéját!

molinari java robusta wib podos kávétesztA Molinari Gourmet sorozatának, mely termőhely szerinti kávékat kínál a különgességekre vágyóknak, tagja a Java Robusta WIB. Az első Jáva szigetéről származó kávét 1712-ben Amszterdamban adták el.1877-ben azonban egy rozsdabetegség következtében az összes kávéültetvény kipusztult. Az újratelepítés ellenálló afrikai robuszta cserjékkel történt. Java ma is 90%-ban robuszta kávét termel, főleg kisméretű ültetvényeken. Az itt termett kávé finoman aromás, alacsony savtartalmú, bársonyos és kellően kiegyensúlyozott. Visszafogott ízvilágú, szirupos és csokoládéra emlékeztető, italok készíthetőek belőle, melyben némi fűszeresség is fellelhező. A manapság nagyon divatos 100% arabica keverékek mellet, kíváncsian vártuk, hogy egy jó minőségű, tisztán robuszta kávébabokból álló kávé milyen élményt kínál, és mennyire adja vissza a termőhelyre jellemző vonásokat.

illy espresso sötét pörkölésű pod tesztAz illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás, és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A kávékeverék különböző földrajzi területekről  származó de kizárólag arabica kávéfajtákból kerül összeállításra.  A legjobb minőségű nyerskávék kiválasztása után a leszüretelt  és gondosan tisztított  zöldkávét nagyteljesítményű gépek válogatják át szemenként, kiszűrve az éretlen, vagy más  okból nem tökéletes szemeket.  A válogatást követően a kávét pörkölik, majd  levegő segítségével hűtik le, korlátozva ezzel a kávé nedvességtartalmát. A friss pörkölt kávét az illy cég saját szabadalma szerint  túlnyomáson, a levegő oxigénjének kizárásával csomagolják, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét. A túlnyomásos csomagolás lehetővé teszi, hogy a pörkölést követően  a kémiailag rendkívül instabil  aroma anyagok nem távoznak a felszabaduló gázokkal, mint más csomagolási technológiáknál, hanem  a felhasználáskor  megjelennek a csészében. Az illy összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. A hozzánk érkezett sötétebb csomagolású változat fémdobozos, és nem egyenként csomagolt kiszerelésű. Természetesen kapható egyedi csomagolásban is. Nézzük, hogy mennyiben másabb az illy sötét pörkölésű keveréke.

illy espresso podos kávétesztAz illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás, és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A kávékeverék különböző földrajzi területekről  származó de kizárólag arabica kávéfajtákból kerül összeállításra.  A legjobb minőségű nyerskávék kiválasztása után a leszüretelt  és gondosan tisztított  zöldkávét nagyteljesítményű gépek válogatják át szemenként, kiszűrve az éretlen, vagy más  okból nem tökéletes szemeket.  A válogatást követően a kávét pörkölik, majd  levegő segítségével hűtik le, korlátozva ezzel a kávé nedvességtartalmát. A friss pörkölt kávét az illy cég saját szabadalma szerint  túlnyomáson, a levegő oxigénjének kizárásával csomagolják, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét. A túlnyomásos csomagolás lehetővé teszi, hogy a pörkölést követően  a kémiailag rendkívül instabil  aroma anyagok nem távoznak a felszabaduló gázokkal, mint más csomagolási technológiáknál, hanem  a felhasználáskor  megjelennek a csészében. Az illy összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. Elsőként a piros jelölésű közepes pörkölésű podos kávékeverékét vettük górcső alá.