- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló, podos kávétesztek
Molinari Costarica Arabica SHB podos kávéteszt
A Molinari Gourmet pod szériáját az egyedi kávé termőterületek szerint készítették, vagyis nem különböző területetkről származó kávékeverékekről van szó, hanem egy-egy terület egyedi ízvilágát zárta tasakba a gyártó. A Guatemala után a Costaricát vettük elő. Costa Rica tápanyagokban gazdag vulkanikus talaján termesztettek először kávét a közép-amerikai országok közül. Csak Arabica kávét termesztenek, a robuszta termelése törvénybe ütköző cselekedet. A legjobb kávékat itt is SHB jelöléssel látják el, ami minimum 1500 méter tengerszint feletti termelést jelent. A világ egyik legismertebb különleges minőségű kávéja szintén itt terem: a La Minita Tarrazu csak korlátozott mennyiségben elérhető. Az itt termő kávék selymesek, megfelelően telt savakkal rendelkeznek, testesek, és nagyon jó minőségűek. Mindezek után, gondolom érthető, hogy nagy kíváncsisággal bontottuk fel a podos tasakokat és kezdtünk bele a kóstolgatásba.