Kezdőlapkosárfacebookyoutube

Kávéfőzőt, kávédarálót vásárolnék, de milyet vegyek?

More
16 years 8 months ago #55 by jobog
Replied by jobog on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
Majd megmérem mi menniy idő alatt fut le.

Ha túl gyors akkor két tenyér közötti nyomkodás. Ha nem elégséges az eredmény akkor komolyabb erőt kell kifejteni. Ez a komoly erőt úgy is értem, nem kislányos taperolás, hanem emberes tevékenység. Közben vigyázni, hogy ne magát a podot nyomja a polgár, hanem ténylegesen a zacsiban levő gázt.

Én podból 30ml-nél nem javaslok többet. Inkább 25. Szemeskávéból is. Ha több kell akkor két pod, vagy ha kell a koffein akkor ütősebb robusztás áru.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #56 by admin
Replied by admin on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
Így van ahogy mondod, nem érdemes tovább engedni a podot, mert akkor jelentős romlás érezhető.

Espresso:La Pavoni Europiccola (1967), Saeco Odea GiroKávédaráló:Mahlkönig Vario, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányokAlternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #57 by blaze
Replied by blaze on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
ezért akadtam meg én is a 35-40ml mennyiségen :P

pedig nem is vagyok pod-os de amit tudok róluk az a 35-40ml mennyiséget kissé soknak engedte találni. az már olyan durván lungóóóós :blink:

Gaggia Baby PID, Niche Zero "Midnight Black"

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #58 by admin
Replied by admin on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
Na kipróbáltam ma a Cellini 100% arabicát, nagyon jó kis kávé volt. Pod-hoz képest volt crema, semmi keserűség, illetve savanyúság.

Megkockáztatom, hogy jobbat sikerült készíteni poddal, mint amit a hoventán ittam, karos gépről (igaz a srác nagyon sietett).

Ahogy andrew is említette, ebben a kávéban még lehet potenciál, amit majd egy szemeskávés hazai körülmények közötti főzés tud kideríteni.

A podját viszont nyugodt szívvel merem ajánlani, aki szereti az édeskés ízvilágú kávét, amiben az utóízben halványan ott bújkál egy kis csokis, mézes és kávébabos ízhatás. Kifejezetten kellemes.

Espresso:La Pavoni Europiccola (1967), Saeco Odea GiroKávédaráló:Mahlkönig Vario, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányokAlternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #59 by Peppino
A félreértések elkerülése végett, nem a kar nyomásfokozós, hanem a szűrő. Ezt meg kis utánajárással lehet venni. Én pl. egyáltalán nem használom a nyomásfokozós szűrőt.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago - 16 years 8 months ago #60 by admin
Ma élesítettük volna be a brasiliámat, de sajnos nem járt sikerrel a művelet. Most vagy a szivattyúval van valami, vagy valami más. Bejött amit SiD mondott, hogy nem biztos, hogy a nyomás jó lesz, ha nem vízhálózatról tápláljuk.

Espresso:La Pavoni Europiccola (1967), Saeco Odea GiroKávédaráló:Mahlkönig Vario, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányokAlternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.522 seconds