Kezdőlapkosárfacebookyoutube

Luigi gépműhelye

More
16 years 3 days ago #115 by SiD
Replied by SiD on topic Re: Luigi gépműhelye
[answer author=Luigi link=topic=335.msg13649#msg13649 msg=13649][/answer]
nem büdös, csak ha melegíted, egyébként meg simán hozzáöntheted a mostani citromsavas oldathoz.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 3 days ago #116 by Luigi
Replied by Luigi on topic Re: Luigi gépműhelye
[answer author=SiD link=topic=335.msg13651#msg13651 msg=13651][/answer]
Ma második körben borkősavba tettem, mert az volt otthon nagyobb mennyiségben. Igazából kivárnám a hatását, de a hőcsrélő nem kivehető, és tapintásra olyan kőréteg van benne, hogy bányászkalapáccsal lehetne fejteni! Már kijött belőle egy-egy marékkal de még mindig van rendesen.

Elég csak egyszer meleg vízbe tenni? Most a tűzhelyen ázik, néha alágyújtok, de a sósavval nem fogom megjátszani, kiviszem a lakásból, de a mellékhelyiségben meg középhideg van.

More
16 years 3 days ago #117 by SiD
Replied by SiD on topic Re: Luigi gépműhelye
[answer author=Luigi link=topic=335.msg13652#msg13652 msg=13652][/answer]
gyújts alá, melegítsd fel, majd vidd ki a mellékhelységbe és önts hozzá fokozatosan sósavat a kívánt hatás eléréséig. reggelre leoldja.

More
16 years 2 days ago - 16 years 2 days ago #118 by Luigi
Nekem még nem bugyog, pedig már majdnem fél litert beleöntöttem, többet már nem akartam. :-D

More
15 years 11 months ago #119 by secondbolt
Replied by secondbolt on topic Re: Luigi gépműhelye
[answer author=Luigi link=topic=335.msg13673#msg13673 msg=13673][/answer]
Sziasztok!
Bocs hogy beleugatok, de én is jártam igy egy Fiorenzato fejjel. Elöl kivettem a csavart, és kifúrtam a furatot mert annyira elvolt dugulva. Ezután jött a többi furat és a fej tisztítása.
Igaz hogy a bejegyzésed három napos, de azért elmondom hogy a savazással vigyázz, mert ezen a fűtőszálon sok helyen hiányzik a vízköves bevonat. Itt ha erősebb a sav akkor annyira elvékonyítja a meleg sav a fűtőszálat, hogy később rettentő gyorsan elrepedhet, vagy teljesen elmarja a rezet néhány helyen. 20%-os savból egy liter vízhez max fél dl sav kell, és ahogy SiD említette ezzel a 60-70 C fokos gyenge savval kell maratni. A hő hatására gyorsabb lesz a kalciumkarbonát és a hidrogénklorid közti kémiai folyamat, de a rézzel szembeni affinitása nem változik ugyanakkora mértékben. A legnagyobb baj az, hogy nagyon sokszor egy vékony puha sikamlós réteg keletkezik a vízköves felületen, és ezt a sav nem képes feloldani.
Valósággal védőbevonatként is jellemezhető, és mindig tisztítani kell ezt a részt, hogy a savas víz tovább dolgozzon.
A fej azért foltos mert erősen savas dologgal törölgették, és a nikkelezett felület a semleges, lúgos és enyhén savas atmoszférikus hatásokkal szemben ellenálló.

"Aki tudja az csinálja, aki pedig nem, az tanácsokat ad hogyan kellene csinálni."

More
15 years 11 months ago #120 by Luigi
[answer author=secondbolt link=topic=335.msg13841#msg13841 msg=13841][/answer]
Köszi a választ! Van vagy 15 literes az edény amibe áztatok, anniyra közel sem dolgozik, mint a videón SiD-nek. Ráadásul a kazánt nem is birom belemeríteni teljesen.

Hát ha nagyon elvékonyodik akkor cserélnem kell nincs mese, de nem szeretném dzsuvásan hagyni. Nekem a fejek már tiszták, azért ennyire erős szennyeződés nem volt rajta, a vízjáratok nem voltak eldugulva. Sajnos ahol megmarták a krómot az olyan marad.  :(

Time to create page: 0.114 seconds