Sziasztok! Most teszteltem hogy egy duplán szűrt kancsó BWT +magnézium vízzel feltöltöm a pides, rézcsőtunningos Gaggia Classicomat, ami mindíg patika tiszta. Egy pohár vizet félre teszek a kancsóból, mert jó esetben ugyan azt a vizet kell hogy kiadja a gép is. A pidet beállítom 92Cra és lefolyatok kb 1liter vizet (persze 1dl-es részletekben) hogy valóban a frissen feltöltött vízből kapjak vissza, majd abból is félre teszek egy pohárral, majd mindkettöt szobaőmérsékleten pihentetem. Sajnos a két víz teljesen más ízű. A kancsóból félretett az klasszik szűrt víz textúra és semleges íz, míg a gépen átfolyt az olyan ízű mint a 80as években a menzás plékanál, fémes, karcos, kesernyés.
Ez normál a Gaggia Classic alubojlerénél.
A gép és bojler kitisztítva, felújítva, azóta pedig hol NORDA hol pedig BWT vízzel használva, szóval vízkő teljesen kizárva.
Mit tudok csinálni hogy megszűnjön ez a mellékíz?
Van Gaggia Classichoz stainles steel vagy brass bojler?
Minden jótanácsnak örülök