Kezdőlapkosárfacebookyoutube

Kávéfőzőt, kávédarálót vásárolnék, de milyet vegyek?

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #13393 by T. Szabolcs
Replied by T. Szabolcs on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Azt nem tudom, hogy a darálók típusai között mi lehet a pontos különbség. Az enyémnek fém burkolata van, jól néz ki.
A tejhabosító szerintem jól működik (kemény habot készíthetsz vele), bár mi csak alkalomszerűen szoktuk használni capuccino-hoz.
Nekem is lenne egy kérdésem a kávéfőzővel kapcsolatban (bár már biztos elhangzott, de könnyebb megkérdezni):
Milyen vízkőtelenítőt használjak, ami olcsó és jó? A gyárit én mind drágálom. Ha van valami praktikus ötletetek annak örülnék!

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #13394 by blaze
Replied by blaze on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
HAAS borkősav. Olcsó, jó.

Gaggia Baby PID, Niche Zero "Midnight Black"

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #13395 by Black Gobbo
Replied by Black Gobbo on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Sziasztok!
Ismerősöm feleségét meg szeretné lepni egy kávéfőzővel. Kb 100 ezer forintig keresünk belépő szintű használt örlő-főző párost. Mit lenne érdemes venni? Itthon használtban, vagy e-bay-en. Ln Gaggia-ban gondolkodtam (Baby vagy Classic), de melyiket érdemes vagy nem érdemes? Mi az amire figyelni kell a Gaggiákkal kapcsolatban?

köszönöm előre is a segítséget.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #13396 by weinmaker
Replied by weinmaker on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Nekem Classic van, én azt ajánlanám, méghozzá a 2015 előtti kivitelt, ami még nem a módosított (butított verzió). Érdemes pidet és egyéb tuningokat beletenni, és akkor atom gép, de erről bővebben olvashatsz a cikkeinkben.

Kávégép: Gaggia Classic PID, Quicmill 0650, San Remo Pod - Kávédaráló: Fiorenzato F64, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányok - Alternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, Kalita, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #13397 by Black Gobbo
Replied by Black Gobbo on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Pont ezért kérdezem, mert hallottam, hogy butitották a Gaggiakat. Meg lehet képről különböztetni az újakat? Esetleg 5-6 éveset, vagy öregebbet érdemes-e megvenni? Főleg eBay miatt, ahol kipróbálni nem tudom. illetve, ha hazai piacról veszem és személyesen meg tudom nézni, mit kell ellenőrizni egy ilyen régi Gaggián? Pid nem szükséges bele. Már az is jó, ha igazi kávét isznak, nem azt a fekete löttyöt mint most, vagy nem kapszulásat vesznek. Mennyi
most a reális ára egy használt Classicnak?

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #13398 by SoundON
Replied by SoundON on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Sziasztok! Most teszteltem hogy egy duplán szűrt kancsó BWT +magnézium vízzel feltöltöm a pides, rézcsőtunningos Gaggia Classicomat, ami mindíg patika tiszta. Egy pohár vizet félre teszek a kancsóból, mert jó esetben ugyan azt a vizet kell hogy kiadja a gép is. A pidet beállítom 92Cra és lefolyatok kb 1liter vizet (persze 1dl-es részletekben) hogy valóban a frissen feltöltött vízből kapjak vissza, majd abból is félre teszek egy pohárral, majd mindkettöt szobaőmérsékleten pihentetem. Sajnos a két víz teljesen más ízű. A kancsóból félretett az klasszik szűrt víz textúra és semleges íz, míg a gépen átfolyt az olyan ízű mint a 80as években a menzás plékanál, fémes, karcos, kesernyés.
Ez normál a Gaggia Classic alubojlerénél.
A gép és bojler kitisztítva, felújítva, azóta pedig hol NORDA hol pedig BWT vízzel használva, szóval vízkő teljesen kizárva.
Mit tudok csinálni hogy megszűnjön ez a mellékíz?
Van Gaggia Classichoz stainles steel vagy brass bojler?
Minden jótanácsnak örülök :)

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.159 seconds