Kezdőlapkosárfacebookyoutube

La Pavoni

More
13 years 5 days ago #37 by admin
Replied by admin on topic Re: La Pavoni
Én úgy szoktam, hogy amíg előkészítem a második kört, addig kikapcsolom, majd miután minden kész vissza.

Espresso:La Pavoni Europiccola (1967), Saeco Odea GiroKávédaráló:Mahlkönig Vario, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányokAlternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 days ago #38 by lagoon79
Replied by lagoon79 on topic Re: La Pavoni
tehát húzás után kikapcs, előkészítés és utána bekapcs. eztán egyből húzod is a következőt vagy vársz valamennyit? köszi!

Brasilia Portofino T3 - Mazzer SJ

More
12 years 11 months ago #39 by Tothariel
Replied by Tothariel on topic Re: La Pavoni
Reggel a Pavonim biztonsági szelepéből forró gőz fújt ki,még egy utolsót szívott magán, pont annyit hogy egy kávét adjon utána se kép se hang lekapcsolt.
Este átnéztem az elektronikáját, és a biztonsági hőkapcsolónak a gombját vissza állítottam, majd bedugtam és azt tapasztaltam hogy működik, viszont a nyomás kapcsolom fölmondta a szolgálatot így a fűtőszál tulajdonképpen folyamatosan fűt, emiatt kapcsolt le a biztonsági elektronika mert túlmelegedett.
Kérdéseim a következők, lehet-e a nyomáskapcsolót javítani, vagy mindenképpen cserélnem kell?
Kipróbáltam s amíg a hiba fönt áll is tudok kávét főzni csak hát sokkal sokkal jobban oda kell figyelnem az időre és a hangokra.

More
12 years 11 months ago #40 by amadea
Replied by amadea on topic La Pavoni

Vibiemme Junior Hx, La Pavoni Europiccola (1976), Ponte Vecchio Export, Mahlkönig Vario, Gene Coffee Roaster

More
12 years 11 months ago #41 by SiD
Replied by SiD on topic Re: La Pavoni
én cserélném, de ki lehet próbálni azt, hogy leszereled a nyomáskapcsolót, fejre fordítod, majd egy fecskendőbe felszívsz forró citromsavas vizet és azt belefecskendezed a nyomáskapcsolóba, majd hagyod állni.
ezt párszor megismétled, majd összerakod és kipróbálod.
ha nem javult meg, akkor csere.

More
12 years 11 months ago #42 by ronin s8
Replied by ronin s8 on topic La Pavoni
Újabban a Pavonim égeti a kávét, ezért nemrég a nyomást lejjebb állítottam 0,9bár-ra, de így is hajlamos égetni.
Kinél mennyi a nyomás?

ECM Giotto, La Pavoni Professionale (Gaggia Factory 2002), Gaggia Classic PID,
Macap, Compak K6.

Time to create page: 0.207 seconds